Honda i Ros Bron su potvrdili jutros da su postigli sporazum koji će obezbediti budućnost bivšem Honda F1 timu. Japanski proizvođač će proslediti vlasništvo Rosu Bronu, dosadašnjem direktoru ekipe.
Tim je postigao i dogovor sa Mercedesom oko snabdevanja motora, a potvrđeni su i vozači Dženson Baton i Rubens Barikelo. Ovo će biti četvrta uzastopna sezona ovog dvojca što ih čini najiskusnijim vozačima na gridu.
Šef ekipe, Ros Bron prokomentarisao je ove vesti: "Prošlih nekoliko meseci su bili vrlo teški za tim, ali današnje saopštenje je vrlo zadovoljavajući kraj svih napora koji su učinjeni da bi se obezbedila budućnost."
"Prvo, velika je šteta da, radeći sa Hondom toliko dugo, ne možemo više da nastavimo zajedno. Želeo bih da im se zahvalim za fantastičnu saradnju i podršku koju smo primili tokom ovog procesa, naročito onim članovima menadžmenta koji su blisko učestvovali u postizanju našeg dogovora, i za poverenje koje su pokazali za mene i naš tim."
"Takođe bih želeo da iskoristim ovu priliku da se zahvalim našem timu u Brekliju. Nivo motivacije i posvećenosti koje sam video u fabrici zaslužuje najviše pohvale."
"Srećan sam što će Dženson Baton i Rubens Barikelo formirati našu postavu za 2009. godinu. Ogromno iskustvo i znanje koje oba vozača donose timu će biti neprocenjivi, jer nameravamo da ubrzamo stvari u najkraćem mogućem roku da bi bili spremni za prvu trku sezone u Melburnu 29. marta. To će biti njihova četvrta sezona zajedno. Njihovo iskustvo sa našim timom u Brekliju, našim sistemima i našim inženjerima će se pokazati vrlo korisnim." zaključio je Bron.
Ime ekipe će u buduće biti Brawn GP.