Scuderia Toro Rosso je danas potvrdila kako će Sebastien Buemi ove godine biti njihov redovni vozač.
20-godišnji Švicarac je u više navrata testirao za Red Bullovu B-momčad, te je od samog početka bio jedan od glavnih kandidata za vozačko mjesto.
"Oduševljeni smo što Sebastienu, koji je već član Red Bullove obitelji, možemo poželjeti dobrodošlicu u momčad," izjavio je upravitelj momčadi, Franz Tost. "Naši inženjeri su ostali impresionirani njegovom brzinom u bolidu i mogućnosti učenja i napretka tijekom testiranja koja je za nas obavio prošle godine.
To je, uz impresivne rezultate u GP2 seriji, bilo dovoljno da mu damo vozačko mjesto. Njegovo zaposlenje također ispunjava ciljeve Red Bullovog programa mladih vozača i odgovara namjerama Dietricha Mateshitza (vlasnika Red Bulla op.ur.) da Scuderia Toro Rosso promovira mlade vozače koje je tvrtka podržavala u nižim kategorijama formule."
"Naravno, veoma sam sretan što ću voziti za Scuderiju Toro Rosso ove godine," rekao je Buemi. "Postati vozačem Formule 1 oduvijek je bi moj cilj, još otkako sam započeo s utrkivanjem.
Ove godine ću učiniti sve što mogu kako bih ostvario najbolje moguće rezultate i pokazao Red Bullu da je povjerenje koje su ukazali u mene - opravdano. Želim se zahvaliti Red Bullu na ovoj prilici i na svoj pomoći koju su mi pružali tijekom moje karijere, još od 2005. godine."
Scuderia Toro Rosso još uvijek treba potvrditi ime svojeg drugog redovnog vozača. S drugim slobodnim vozačkim mjestom, glasine povezuju Buemijevog imenjaka, Sebastiena Bourdaisa, te Takumu Sata, koji je povlačenjem Super Agurija u prvoj polovici prošle godine, iznenadno ostao bez vozačkog mjesta.